Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Грък напътства англичаните къде да се забавляват

01 Април 2009 / 15:04:24  GRReporter
709 прочитания

Грък е един от създателите на електронния гид TrustedPlaces, който пожъна невероятен успех в Англия и събра почти 1 милион потребители. Те написаха повече от 40 000 критики за ресторанти, барове и заведения за 800 градове по цял свят.


30-годишният Сократис Папафлоратос е един от основателите на този гид заедно с французина Уалид ал-Сакаф. Двамата живеят в Лондон и през 2006 г. реализират своята идея като пускат в интернет сайта TrustedPlaces.com - една услуга, към която се обръщат търсачите на нови места за забавление в града.


Характерно за сайта е, че критиките за всички ресторанти и барове са написани от потребителите и членовете на сайта, защото «целта беше да създадем един гид, в който всички да могат да се включат и да споделят впечатленията си – добри или лоши, от излизането си в града. Идеята ни е да се превърне в един гид, който ще се развива динамично от хората, които живеят в самия град» разказва Сократис за вестник «Катимерини».


Тrustedplaces всъщност функционира като социална мрежа, която се специализира в местата за забавление в града. Неговите членове до момента са написали повече статии, отколкото съществуват в класическия бранд на конкретния пазар TimeOut, който съществува от цели 15 години. „За две години успяхме да съберем около 40 000 статии за 375 000 заведения в 800 градове по цял свят, а броят на посетителите на сайта ни за един месец е около един милион”, споменава Сократис.


В сайта участват както хората, които искат да споделят мнението си за някое заведение, което са посетили, но и онези, които по прототипа на micro-blogging, публикуват почти всичко каквото правят. Също така, участват и блогъри-ценители на добрата кухня, които пишат текстове от по 500 думи с критика на даден ресторант или ястие, чиито текстове по нищо не се различават от тези на специалистите в жанра.


Една от бъдещите цели на създателите на TrustedPlaces е пренасянето и пригодяването на услугата към мобилни телефони, както и възможността да се пуска и публикува в сайта review от мобилен телефон. Всъщност, началната идея през 2006 г. е била да бъде създадена услуга за телефони, но по стечение на обстоятелствата Сократис и неговите колеги създават платформа за компютри. „Идеята на TrustedPlaces ще бъде завършена, когато компютри и мобилни телефони функционират от обща платформа” завършва Сократис.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus