Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Първоаприлски полицейски шеги в Атина

01 Април 2009 / 16:04:02  GRReporter
697 прочитания

            Шеги сякаш си правят криминалните престъпници в Атина. На Първи април насред бял ден двама джебчии, вързани един за друг избягаха от залите на съда в Евелпидон, а трети престъпник обра банка под носа на полицията в квартал Палини. В същото време премиерът Костас Караманлис свика заседание с участието на министъра на правосъдието и на заместник-министъра на вътрешните работи, отговорен за обществения ред. 


            Точно в 1 часа на обед двама джебчии, обвинени в кражба на 169 евро от супермаркет успяха да избягат от съдебната зала, където трябваше да се гледа делото им. Единият от тях е от Казахстан, а другият - от Грузия. Те пристигнаха в съдебната зала, охранявани от двама полицаи, които обаче се разсеяли за момент и престъпниците успели да избягат. Срещу полицаите е повдигнато обвинение в съучастие в бягство. Съдия Елени Трайку им даде 24 часа срок да хванат бегълците, а ако не успеят, ще трябва да се предадат на полицията. Ако междувременно бегълците се предадат, обвинението срещу полицаите ще отпадне.


           Голяма полицейска операция се извършва в този момент в атинския квартал Палини, където престъпник успя да ограби клон на First Bank и да избяга от полицията. Силите на реда успяха да го обсадят в строящ се жилищен комплекс и да го държат под контрол за известно време с патрулни коли и два полицейски хеликоптера. Когато по-късно полицията успяла да нахлуе в комплекса, намерила дрехите му, а също и чантата с откраднатите пари и оръжието му, но той самият успял да избяга. По време на обира той успял да вземе за заложник едно момиче, но много скоро я освободил. 


            И през нощта имаше емоции за полицаите в центъра на Атина, които се наложи да преследват кола с двама души, които отказали да спрат за полицейска проверка. В крайна сметка силите на реда задържаха двойката и се оказа, че мъжът е издирван за два обира и 14 опити за обир.


 

           

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus