Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Стреляха по двама полицаи от новата група за бързо реагиране Делта

03 Април 2009 / 09:04:55  GRReporter
799 прочитания

            Двама полицаи от новосформираната група за бързо реагиране Делта станаха жертва на стрелба малко след полунощ в централния атински квартал Кипсели. Двамата проверявали сигнал за кражба на кола на улица Скиатос 147 и попаднали на мотоциклет, който им се сторил съмнителен. Когато се опитали да поискат документите на шофьора, негов съдружник, който се криел зад съседната лека кола започнал да стреля. Полицаите носели бронирани жилетки и каски, но куршумите успели да улучат единия във врата между каската и жилетката, а другия в главата под каската. Когато паднали окървавени на земята, двамата престъпници им откраднали оръжията и мобилните телефони и избягали.


            И двамата били откарани веднага в Болницата на Червения кръст, където се лекуват. Състоянието на единия е критично, а лекарите оценяват състоянието на другия като сериозно. Единият е на 26 години, а другият на 30. Засега не се споменават имената им.


            В момента е в ход мащабна полицейска акция за издирване на извършителите. Целият център на Атина и кварталите Кипсели, Галаци и Петисион на практика са блокирани от полицейски части. Отменени са почивките на всички органи на реда в областта Атика. В разследването участва и службата за борба с тероризма. Полицията не изключва нито една версия за случая, включително и тероризъм.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus