Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Жена пред прокурора за стрелбата срещу полицаите

04 Април 2009 / 19:04:04  GRReporter
695 прочитания

            Продължава да е критично състоянието на един от двамата полицаи, които бяха простреляни снощи в централния атински квартал Кипсели. Както grreporter.info вече писа, двамата полицаи проверявали сигнал за кражба на автомобил, когато се натъкнали на въоръжени престъпници. В момента, в който полицаите проверявали документите на единия се приближила жена, която им казала, че той е неин приятел. Това отвлякло вниманието на двамата полицаи за секунда, но тя била достатъчна на втория престъпник да изскочи зад паркирал автомобил и да започне стрелба срещу униформените.


            В резултат и двамата се намерили на земята, облени в кръв, престъпниците избягали, но преди това откраднели оръжието и мобилните телефони на двамата полицаи.  Жената предложила собствения си телефон, от който единият от полицаите потърсил помощ. Днес 50-годишната жена, чието име не се споменава бе отведена на разпит при прокурора. Според информация на телевизия Мега при проверката единият от престъпниците, който говорил лично с полицаите казал, че е руснак, живеещ легално в Гърция.


            Раните на пострадалите полицаи са причинени от огнестрелно оръжие, най-вероятно 9-милиметров Макаров. Продължава да е критично състоянието на единия от ранените – 30-годишният полицай, който е улучен във врата. Колегата му на 26 години е ранен по-леко и животът му е извън опасност. И двамата стрелци все още се издирват при мащабна операция на гръцката полиция в Атина и Пирея.


            Добрата новина е, че двамата джебчии, които през седмицата успяха да избягат от съдебната зала в Евелпидон бяха намерени и то от същите полицаи, от чиито ръце избягаха. Както вече ви информирахме, един грузинец и един казахстанец, обвинени в кражба на 169 евро от супермаркет успяха да избягат в деня, в който се гледаше делото им в съда. На охраняващите ги полицаи им беше даден 24-часов срок да ги открият преди самите те да застанат пред прокурора.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus