Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Пак надхитри полицията

15 Април 2009 / 09:04:08  GRReporter
719 прочитания

            Мащабна операция на гръцката полиция вече втори ден е в ход около селцето Алепухори в близост до Лутраки. В понеделник на обяд полицейски патрул спира за рутинна проверка черен джип тип VW TOUAREG, който обаче отказва да спре и тогава полицаите стрелят в гумите му. От луксозното возило изкача не друг, а Василис Палеокостас - престъпникът, който преди няколко седмици зрелищно избяга с хеликоптер от затвора Коридалос.


            Пред погледите на въоръжените полицаи той се шмугва в близката горичка и вече втори ден полицаите не могат да го открият там. Засега въпросът защо полицаите са позволили престъпникът да им избяга тичайки остава без отговор. В огромната акция на гръцката полиция участват и силите за борба с масовите безредици, както и полицейски хеликоптери, но Палеокостас остава неуловим и невидим.


            В джипа са открити 5 мобилни телефони и автомат Калашников. Той е бил с откраднати номера, но интересно е да се отбележи, че номерата са откраднати от същия тип джип - черен VW TOUAREG. Между другото, Василис Палеокостас има слабост точно към този вид возило, което е използвал и при други случаи. Возилото е с високи гуми и е подходящо за планински терен. Освен това при остри завои с висока скорост може да се наклони до 70 градуса без да изгуби баланс и да се преобърне.


            Късно снощи в присъствието на прокурор полицията направи обиск на двуетажна къща в Алепухори, която се оказа, че поне за известен период е била скривалище на беглеца. В нея са открити перуки, шапки, гримове, но не и пари и оръжия. Къщата, собственост на бивш кмет на селото е била наета преди три месеца от жена, която обяснила, че е бременна и ще живее в нея със съпруга си.


            Според информация на телевизия Алтер Василис Палеокостас бил чест гост на казиното в Лутраки, а съучастникът му албанеца Алкет Ризай отдавна вече бил в Черна гора.


Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus