Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Отмяна на данъци за недвижимо имущество планира Министерство на икономиката

21 Април 2009 / 17:04:11  GRReporter
797 прочитания

Три седмици след като обяви облекчени мерки за закупуване на автомобил, Министерство на финансите обяви, че подготвя мерки за финансово облекчение при закупуване на недвижимо имущество. Мерките ще имат временен характер и най-вероятно ще бъдат обявени през седмицата.


Вече се усетиха симптомите на кризата тъй като намаля обезпокоително отпускането на жилищни кредити, което повлече към икономическата бездна строителния сектор. Министърът на икономиката и финансите Янис Папатанасиу цели да съживи търсенето в строителния сектор, в който са обвързани около 40 вида професии с брой на работещите около 800 000 души, от които 50 000 се намират в пряка опасност от загуба на работата си.


Поради тази причина екипът от специалисти към Министерството работи върху предложение на следните мерки:


1.  Да отпадне данъкът, който важи за лихвите върху жилищните кредити. В момента министерството на икономиката смята лихвите върху жилищните кредити, които ще бъдат взети през тази година да отпаднат от общата сума на доходите, които се облагат с данъци. Това означава, че ще облекчи с 35% кредитополучателите, което е почти двойно повече от преди. 

2. Намаление на данъка за прехвърляне на жилище с 4-5%.


3. Пазар на недвижимо имущество чрез Организацията за Работнически жилища и разширение на критериите за включване на работещите във финансираните кредити.


4. Включването на големи райони в градоустройствения план за големите градове с бързи процедури, така че да се ускори строежа.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus