Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърците си пазаруват в събота

28 Април 2009 / 09:04:18  GRReporter
585 прочитания

До интересни изводи за потребителските привички на гърците достигна изследване на Visa Europe. Според него гърците предпочитат да ходят на пазар в събота, но в зависимост от възрастта ходят по различно време: 40% от потребителите на възраст 25-34 години предпочитат да посетят супермаркетите следобед, а по-възрастните – над 65-годишна възраст предпочитат да си напазарувт от сутринта.


Най-спокойно в супермаркетите е по обяд, тъй като 80% от гърците предпочита да си вземе хранителни продукти следобед. Ако клиентите на магазините за дрехи не искат да чакат на опашки, трябва да си пазаруват в късния следобед, тъй като 80% от участвалите в изследването заяви, че предпочита да си обзавежда гардероба с нови попълнения в ранния следобед.


47% от потребителите предпочитат да си пазаруват от супермаркетите, а 45% от малките квартални магазини. Данните от пазара на дрехи са доста различни. Навлизането на моловете е доста ограничено – 44% заявяват, че предпочитат да си пазаруват от големи магазини, а 29% се обличат с дрехи от кварталните магазини. Само 23% от запитаните заяви, че предпочита моловете пред останалите магазини.


Интересно е социалното измерение на пазаруването – жените предпочитат да си купуват дрехи сами – 49%, или с приятелка – 24%. Мъжете не са идеалната компания за ходене по магазините, след като едва 14% от жените избира тях за компания. От друга страна мъжете изглежда, че се доверяват на избора на своите половинки, след като 42% от тях ги счита за идеалната компания за пазар на дрехи.


За разлика от потребителите в други европейски страни, гърците предпочитат да плащат в кеш – 94% за закупуването на хранителни стоки и 87% за дрехи. Във Великобритания потребителите признават преимущстваа от гледна точка на сигурност да пазаруват с карти, което и правят 60% от тях, а едва 33% пазаруват в кеш.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus