Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

7 000 полицаи ще охраняват честването на годишнината от събитията в Атинската политехника

13 Ноември 2007 / 10:11:59  GRReporter
1989 прочитания

            Тазгодишното честване на събитията в Атинската политехника от 17 ноември 1973 година, когато танковете на хунтата влизат в университета, за да потушат студентските бунтове срещу режима на полоковниците, ще е важен тест за гръцката полиция. То е първото голямо изпитание след изборите на 16 септември и след сливането на министерствата на обществения ред и на вътрешните работи, когато органите на реда ще трябва да покажат, че са способни да действат координирано, хладнокръвно и ефективно.


            За първи път ще се използва нов план за действие при кризисни ситуации, в който няма да се разчита както до сега на сълзотворен газ и на гумени куршуми, а на видео камери, нови униформи, които са устойчиви на огън и засилено полицейско присъствие с превантивна цел. Както съобщиха от Дирекцията на гръцката полиция, над 7000 полицаи са ангажирани с осигуряването на реда в гръцката столица от средата на седмицата до събота, когато ще е кулминацията на честванията. По традиция те завършват с голямо протестно шествие пред американското посолство в Атина, тъй като гърците дълбоко вярват, че Съединените щати са довели полоковниците на власт в страната.


            Още от средата на седмицата ще се засили охраната на дипломатическите мисии, министерствата, многонационалните компании, а също и около чуждестранни училища и университети. Освен полицията, на крак е и прокуратурата в Атина. 11 прокурори ще бъдат на разположение ден и нощ, за да се извършат необходимите арести и разпити, ако се стигне до сблъсъци.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus