Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

4 години е средният живот на дрехите в гардероба на гърците

14 Ноември 2007 / 08:11:34  GRReporter
1551 прочитания

            Средният живот на дрехите в гардероба на гърците е 4 години и това важи както за летните – 47,2 месеца, така и за зимните дрехи – 48,2 месеца, показва изследване на компанията Visa Europe, проведено в няколко държави от Стария континент. Въпреки общоприетото мнение, че жените обръщат повече внимание на външния си вид и прекарват повече време в пазаруване се оказва, че в Гърция мъжете по-често сменят дрехите си -средно на 3,6 години. За разлика от тях жените в Гърция са по-привързани към облеклото си и го задържат средно по 4,3 години.


            Изследването показва, че с напредването на възрастта дрехите се застояват повече в гардеробите на гърците. Във възрастовата група от 25 до 34 години едни и същи дрeхи се носят в продължение на 3 години и 7 месеца, във възрастта от 35 до 44 години – в продължение на 4 години, а във възрастта от 45 до 54 години - по 5 години и 3 месеца. Най-суетни сред гърците се оказват солунчани, които най-често сменят дрехите си – на всеки три години. Атиняни са в златната среда и сменят дрехите си на всеки 4 години. Най-консервативни се оказват жителите на Йоанина, които не виждат смисъл да сменят дрехите си по-често от 53,2 месеца.


            Ако надникнем в шкафовете на гърците ще видим, че най-често срещаната дреха е бельото (обяснимо!) – по средно 20 бройки, като следват блузите и фланелките съответно по 17,3 и 16,8. Завидно място са отделили и на обувките – средно по 8,9 чифта и на аксесоарите – средно 15,7. Интересна подробност е, че анкетираните заявяват, че използват всичките си дрехи и нямат такива, които стоят необличани с години. Дрехите, от които не се нуждаят обикновено даряват на неправителствени организации, на църквата или на имигранти. Най-щедри в това отношение са обитателите на остров Крит, 83 на сто от които като правило раздават дрехите си. Най-стиснати се оказват атиняни, от които само 57 на сто раздават дрехите си с благотворителна цел.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus