Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

След Крит още 5 места рай за наркодилърите

20 Ноември 2007 / 08:11:10  GRReporter
1378 прочитания

            Гръцката полиция ще приложи модела, с който разби критската наркомафия в още 5 места в страната, където властите смятат, че отглеждането и търговията с хашиш са взели опасни размери. Става дума за Лариса, Каламата, Пиргос и селата Зефири и Дендропотамос край Солун. Според отговорни представители на Министерството на вътрешните работи, цитирани от гръцката преса, правителството е решено да изкорени и последното коренче наркотик, което се отглежда на гръцка земя.


            „Няма нужда да крием главите си като щрауси за места като Лариса, Каламата, Пиргос, Зефири и Дендропотамос. Изглежда, че всички знаят какво става там, с изключение на властите. Дойде времето, когато вече не можем да говорим за хашиш от Каламата или от Илиа, който се продава в Амстердам и да не действаме”, твърди пред вестник Та Неа висш полицейски служител. Според гръцкото правителство операцията на полицията на остров Крит, където бяха открити насаждения и цели заводи за преработка на наркотици, както и оръжия и крадени автомобили, е много успешна и от началото на 2008 година същата стратегия ще се приложи и за нови райони.


            Според източниците на Та Неа Зефири и Дендропотамос имат много общи черти с Крит, където безнаказаността е тотална и полицията трудно действа в двете села-гета край Солун. Подобна е и ситуацията в Лариса, където отглеждането и преработката на наркотици е обществена тайна. Обратно, на полуостров Пелопонес в районите на Кламата и Пиргос полицейската операция ще се провежда предимно с хеликоптери.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus