Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Зелени” инвестиции в размер на 12 млрд. евро в Гърция

10 Юли 2009 / 15:07:28  GRReporter
6071 прочитания

Инвестиции в размер от 12 млрд. евро ще бъдат реализирани в Гърция до 2014 г., от които между 7 и 8 млрд. евро ще бъдат покрити от банките. Вчера президентът на банка „Пиреус” М. Салас обяви нова програма, чрез която ще бъдат отпуснати кредити в размер на 1,2 млрд. евро за проекти свързани с опазването на околната среда.

Кредитите ще бъдат отпуснати в сътрудничество с Търговската и индустриална камара на Атина, с която банката работи заедно от началото на 2009 г. за финансирането на малки и средни фирми. Г-н Салас отбеляза, че е необходимо да бъдат разработени много нови програми за инвестиции, за да излезе гръцката икономика от кризата и е необходимо инвестирането в нови сфери, като тази на „зеленото” развитие.

В тази връзка г-н Салас направи оценка, че за осъществяването на завой към природосъобразен модел на икономическо развитие ще е необходимо да бъдат вложени между 45-55 млрд. евро до 2020 г., което ще открие още 60 000 работни места. Банка „Пиреус” вече е одобрила кредити в размер от 500 млн. евро за инвестиции, които са свързани с опазването на природата, а в момента се обсъжда и отпускането на кредити при по-привлекателни условия.

Трябва да се отбележи, че новият тип кредити обхващат всички области за започването на бизнес свързан със зелената икономика – възобновителни източници на енергия, инвестиции за пестенето на енергия, зелен транспорт, управление на отпадъците, био-земеделие, селски туризъм и „зелена” химия.

От своя страна банка „Пиреус” е на разположение на всеки заинтересован – дребни или средни бизнесмени или частници, за да ги консултира във връзка с възможностите за инвестиции и за специално подготвените кредитни пакети на банката. Всички информации са на разположение и чрез клона на банката Green Banking

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus