Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Три нови програми ще субсидират малкия и среден бизнес

16 Юли 2009 / 15:07:29  GRReporter
1555 прочитания

„Развивам се”, „Иновации” и „Преселвам се” са трите нови програми, които ще финансират гръцкия среден и дребен бизнес. Те се осъществяват от Главния секретариат на Министерство на  развитието в рамките на програмата „Бизнес 2009”. Бюджетът, който е отпуснат за реализирането на програмите е общо 180 млн. евро, обяви министър Костис Хадзидакис. Приемането на предложения и проекти започва от 9 ноември 2009 г. и приключва на 10 януари 2010 г.

Първата програма „Развивам се 2009” цели да финансира средния бизнес и по-конкретно фирми, които са започнали дейността си до 1 януари 2005 г. и искат да направят производствени инвестиции, както например за нови ленти за производство и за промоция на нови продукти. Бюджетът на програмата е 100 млн. евро, а програмата ще финансира завършени бизнес планове за нова производствена инфраструктура, за да засили присъствието на тези фирми на местния и на международния пазар.

Втората програма «Иновации» цели да привлече новосъздадени малки и съвсем малки фирми, които желаят да вложат средства във възраждането на традиционни продукти. Бюджетът на програмата възлиза на 24 млн. евро за вече наложилите се фирми и 16 млн. евро за новосъздадени, като всеки проект може да получи финасиране в рамките на 50 000-200 000 евро за вече съществуващите фирми и между 30 000 и 200 000 евро за новите. Ще бъдат дадени средства за приложения на индустриалната технология, енергия, околна среда, културно наследство, транспорт и услуги. Фирмите ще трябва да декларират, че субсидиите ще  бъдат похарчени за оборудване и организиране на помещенията и за маркетинг.

Третата програма „Преселвам се” цели да привлече вече създадени фрими, които искат да прместят дейността си в провинцията и са създадени от физически лица до 55 години, постоянни жители на градовете Атина и Солун. Чрез тази програма ще се насърчи децентрализацията на индустриалните дейности от големите градове и ще се подкрепят районите от периферията на страната. За фирмите, които искат да преместят дейността си извън Атина и Солун ще бъдат отпуснати 12 млн. Евро, а 28 млн. Евро ще бъдат дадени за стратирането на бизнес в провинцията от физически лица до 55 годишна възраст, които са постояни жители на двата най-големи градове в Гърция. Бюджетът за фирми, които ще работят за рециклирането и за ограничаването на замърсяването на околната среда е между 30 000 и 200 000 евро, между 30 000 и  100 000 евро ще получат туристически фирми, а между 20 000 и 100 000 евро за фирми, които ще се занимават с търговия и услуги.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus