Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

“Две обувки с количка”

23 Ноември 2007 / 08:11:41  GRReporter
1383 прочитания

Една интерактивна игра с препятствия с участието на известния детски писател Николас Андрикопулос привлича вниманието към проблемите на хората в инвалидни колички. В нея освен многократно награждавания автор ще вземат участие и децата от състава „Вълшебните пумпали”. Играта се организира от издателската къща „Елиника грамата” и ще се проведе на 1 декември в централната атинска книжарница „Янос”. Тя е част от кампанията за привличане на общественото мнение към проблемите на инвалидите и е по повод Международния ден на хората с увреждания 3 декември.


„Две обувки с количка” е тъжно-смешната история на дете в инвалидна количка, което се сблъсква с общественото безразличие и незаинтересованост към желанието му да може да се придвижва само и без да зависи от другите. Увлекателният разказ е съпроводен с великолепни илюстрации, чийто автор отново е Николас Андрикопулос. Книжката бе издадена 2007 година и се радва на значителна популярност и голяма аудитория.


Това е и причината издателите и разпространителите на „Две обувки с количка” с участието на автора да организират този хепънинг на 1 декември. Играта е предназначена по-скоро за здравите деца и техните родители, които да се замислят и разберат с какви трудности се сблъсква едно дете в инвалидна количка. В края на проявата с разрешението на кметството в Атина и заедно с участието на активистите от „Уличните пантери” на града децата ще блокират за няколко минути централния булевард „Стадиу” с надеждата по този начин тяхното послание да докосне повече сърца.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus