Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

ЕС отпуска на Гърция 4,5 милиарда евро за обучение и квалификация

23 Ноември 2007 / 15:11:04  GRReporter
1341 прочитания

Европейската комисия одобри гръцките програми за стимулиране на заетостта, повишаване на професионалната квалификация и за социалната интеграция. Тези програми ще се финансират съвместно от Европейския съюз и гръцката държава чрез Европейския социален фонд. Приоритетите им са:


-         подобряването на професионалните умения на хората, което да доведе до повишаване на възможностите за трудова заетост;


-         предоставяне на квалификация и обучение спрямо променящите се изисквания на трудовия пазар и насърчаване на образованието в по-напреднали възрасти;


-         стимулиране на добросъвестното управление и по-ефективна държавна администрация.


 


Европейският социален фонд е учреден през 1957 г. и е основният финансов инструмент на ЕС, който инвестира в Човека. Всяка година ЕСФ разпределя по 10 млрд. евро за целия ЕС. В края на новия период на финансиране (2007-2013 г.), ЕСФ ще епредоставил близо 75 млрд. евро на 27 страни-членки, това са повече от 10 % от общия бюджет на ЕС. Стратегията на ЕСФ за Гърция ще се реализира, чрез четири оперативни програми, които ще засегнат развитието на човешките ресурси и продължителното образование, реформата на държавната администрация, както и формирането на национален резерв за непредвидени разходи. Ще бъде отделено специално внимание на борбата с проблемите на нелегалния труд и дискриминацията срещу най-уязвимите социални групи.


В частност гръцките програми, които се финансират от Общността с 4,36 млрд. евро, имат за цел развитието на една икономика, базираща се на знанието, на един по-квалифициран човешки ресурс, както и на по-ефективна държавна администрация.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus