Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-красивото пълнолуние на годината

06 Август 2009 / 12:08:18  GRReporter
954 прочитания

Августовското пълнолуние се слави като най-красивото в годината и вече стана традиция на тази вечер най-известните археологически забележителносто в Гърция да остават отворени до призори, за да могат посетителите да се насладят на красивата гледка. Общо 81 древни храмове ще останат отворени тази нощ, сред които Акропола в Атина, храма на Посейдон в Сунио, древният Коринт, крепоста в Навплио и много други. Повечето от тях ще са гостоприемни до 1,30 сред полунощ, други ще затворят вратите си в 3,00 часа, а в 43 от тях ще има и музикални концерти.

В Атина освен че ще звучи музика постителите ще могат да видят никога неостаряващия гръцки филм "Стела". В Патра и Коринт ще звучи класическа музика, в Навплио ще пее Фивос Деливориас, а в Триполи ще звучи джаз. Във Волос ще се играе известната пиеса на Дарио Фо "Няма да платя, няма да платя", а в Егейските острови и Крит ще звучи гръцка народна музика. Входът за археологическите обекти тази нощ, независимо дали има концерт или не ще е безплатен.

Категории: Гърция пълнолуние прояви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus