Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Увеличават се продажбите на електронни билети

05 Декември 2007 / 08:12:36  GRReporter
1418 прочитания

“Гърците вършат всичко в последния момент”. Този мит е на път да бъде развенчан от новите технологии, които все по-трайно навлизат в съвременното ежедневие. Младото поколение променя стереотипа и когато избира начини за забавление, все по-често го прави предварително, независимо дали става дума за спектакъл, концерт, или кинопрожекция. Очевидно публиката е започнала да се “образова” и се учи да използва новите технологии и в тази сфера на ежедневието си.


В епохата на Интернет “пластмасовите” пари са променили начините за покупка и резервация на билети. Наистина,  повечето хора, все още, следват традиционния път и се снабдяват с билети от касите, но доста са вече и тези, които го правят с помощта на Интернет. Онлайн-пазарът на билети отбелязва ръст от 27,6 % в сравнение с 2006 г., съгласно изнесените данни на i-ticket, които са първите, които предоставиха тази услуга в Гърция през 2002 г. “Изнесените данни се отнасят общо за кинопрожекции, спортни мероприятия, театрални представления и концерти. Що се отнася до последните, в този случай ситуацията се променя значително, тъй като за тях, чрез Интернет се извършват едва 9,8 % от покупките” – заявява пред гръцката държавна телевизия Стратис Пергамалис, главен директор на фирмата e-centric.


За разлика от хората, които предпочитат друг вид забавления 85 % от рок-публиката засега държи да си дремуца по опашки, но все пак не в последния момент, за разлика от останалите западноевропейски държави, където голяма част от продажбите се осъществяват по Интернет, коментира Нана Транду, управляващ директор на Didi Music, които представляват Ticketpro от 2006 г. Рокаджиите явно предпочитат да пипнат заветната хартийка, да си я гледат, докато настъпи кулминацията на цялостното им изживяване, част от което е и традиционното закупуване на билета. Основната пречка за повишаване на продажбите на билети, чрез Интернет в Гърция засега е, че след като направиш онлайн резервация, получаваш самия билет от касата Тази ситуация няма нищо общо с други страни, където купувачът принтира билета си, който чрез уникалния си баркод моментално осигурява достъп до желаното забавление.


“Спъва ни законодателството по отношение на забавленията. Надявам се, обаче, че с времето този проблем ще бъде решен.”, заявява Такис Георгас, представител на Ticketnet.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus