Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцката държава затваря за един ден

11 Декември 2007 / 10:12:30  GRReporter
1216 прочитания

            Най-голямата стачка за последните десетина години с масово участие на държавни и частни служители обещават гръцките синдикати. В обявения за утре 24-часов общогръцки протест участват адвокати и съдебни служители, лекари и медицински работници, учители и унивесритетски преподаватели, журналисти и техническият персонал в медиите, инженери, строителни работници и предприемачи, работещите в пощите, електроснабдяването и водоснабдяването, а също и в градския и междуградски транспорт. Стачкува и авиокомпания „Олимпик”, която ще изпълнява само по един полет за дестинация.


            Атина утре ще остане парализирана, тъй като превозните средства няма да работят. Стачкуват трамваите, автобусите, експресните рейсове до международното летище „Елефтериос Венизелос”, влакът между атинските предградия. Метрото и електрическият влак, който свързва Атина и Пирея ще работят между 10 часа сутринта и 15 на обяд, за да помогнат на хората да се предвижат до центъра на града, където в 11 часа ще се проведе протестното шествие. Няма да работят нито междуградските автобуси, нито влаковете.


            Протестът на гръцките синдикати е насочен срещу реформата в пенсионната система, която правителството на Костас Караманлис е решено да извърши, за да я спаси от колапс. Сред предложенията на правителството са обединението на пенсионните фондове най-много в 5 институции, въвеждането на минимална пенсия от 550 евро на месец от 01.01.2009, премахването на предсрочното пенсиониране от 2013 година, минимална пенсионна възраст 65 години.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus