Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Център за нововъведения „Бил Гейтс” в Атина

17 Декември 2007 / 11:12:26  GRReporter
1294 прочитания

За първи път преди около месец тръгна слухът, че на 28 януари 2008 г. един от най-богатите хора на планетата и ръководител на най-голямата софтуерна компания – Бил Гейтс – ще посети за първи път Гърция. Отначало информацията беше посрещната с недоверие, тъй като едва два месеца преди това (през септември) Европейският съд беше наложил на “Майкрософт” най-високата глоба в историята на Европейския съюз – 860 млн. долара. Сумата се равнява на печалбата на клона на фирмата в Гърция за периода 2000-2007 г. И все пак великите са длъжни да показват и доказват своята смиреност и великодушие.


Наистина посещението ще се осъществи на обявената дата и шефът на “Майкрософт” ще прекара 6 часа в Атина. Причината за посещението, според официалното изявление на директора на клона на фирмата в Гърция  Христос Цангос е, че “иска да се запознае отблизо с Гърция и гърците преди да се оттегли от активна дейност през лятото на 2008 г. Гръцката „Майкрософт” се отличава с  изключително стабилни финансови приходи. Посещението съвпада и с вероятното откриване на “Центъра за нововъведения”, който софтуерният гигант се обвърза да открие в Атина. Основната му задача е да се постигне пълен цикъл на разработка на софтуер и да се постави на световната карта софтуер “made in Greece”, както това са постигнали Унгария  и Холандия.


“Първата крачка, която сме осъществили вече е подпомагането на висшите учебни заведения и фирмите в тази насока. Втората важна крачка е да се стимулират младите хора да създават нови фирми, да се научат как да защитават авторските права върху продуктите си и как могат да ги представят на гръцкия и международния пазар” коментира г-н Цангос. “Центърът за нововъведения на Майкрософт ще бъде една организация с идеална цел за развиване на младежката предприемчивост и на съответната култура. Финансовите ресурси ще се предоставят за нововъведения, без ограничение дали са използвани инструменти на Майкрософт или не.” добавя още директорът на гръцкия клон на Редмъндския гигант.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus