Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Бакалия за бедни откриха в Атина

18 Декември 2007 / 09:12:47  GRReporter
1521 прочитания

            Първата бакалия за социалнослаби семейства в Гърция отвори врати малко преди коледните празници. Тя работи два дни в седмицата и обслужва бедни семейства, които по няколко критерии са подбрани от социалните служби в Атинската община. Освен че ще могат да пазаруват евтини стоки от бакалията, те участват в цялостна програма на общината, така че да могат да стъпят на краката си и да станат самостоятелни за 6 месеца, след което мястото им ще заемат други семейства. Инициативата за бакалията за бедни е на кмета на Атина Никита Какламанис и е част от обявената от него 2007 - година на бездомните.


            В бакалията се продават замразени храни, облекла, препарати за почистване, домакински уреди и детски играчки на цени 90 на сто по-ниски от тези, на които същите стоки се продават в търговската мрежа. Стоките са предоставени от веригата супермаркети “Carrefour”, която участва в подобни инициативи и във Франция и Белгия. Участват подбрани доставчици, приемат се и частни дарения.


„Бакалията за бедни е пример как органите за местно самоуправление в сътрудничество с частния бизнес могат успешно да решават наболели социални проблеми”, заяви при откриването на магазина Никита Какламанис. От тази атинска инициатива са проявили интерес и други общини в страната.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus