Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нов случай на педофилия в Атина

20 Декември 2007 / 07:12:34  GRReporter
1834 прочитания

В предварителния арест се намират вече четиримата обвиняеми за поредния случай на педофилия в Атина. 33-годишна жена, 42-годишният й приятел, 60-годишен свещеник и 83-годишен пенсионер са обвинени в блудство и изнасилване на малолетни, детска порнография, сводничество, кражба и др. Двойката е обвинена и в малтретиране на малолетните и притежание на наркотици, тъй като при обиска в дома им, в атинското предградие Илион, са намерени малки количества канабис и хероин.


Случаят излиза на бял свят, след подадената жалба от едно от децата на обвиняемата – момиче на 11 години, което е принуждавано да проституира от 6-годишната си възраст. Жалба за малтретиране на децата е подадена и от баба им, която вероятно ще поеме попечителството над тях. Жертви по случая се оказват и двете деца на домашната помощница на семейството. Прокуратурата предвижда да започне процедура по отнемане на родителските й права, въпреки че тя твърди, че не е имала представа какво се върши.


В полза на свещеника са дали показания други свещеници от енорията на Илион, както и бившият кмет на общината. Ситуацията пред сградата на съда се разгорещи леко, когато там пристигнаха два автобуса с енориаши от Илион. Те изразиха подкрепата си за свещеника като скандираха и му ръкопляскаха. До физически сблъсъци не се стигна, но напрежението се покачи, тъй като се появиха и несъгласни с тяхната позиция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus