Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Влоши се състоянието на Христодулос

26 Декември 2007 / 09:12:44  GRReporter
1256 прочитания

            Влоши се здравословното състояние на архиепископа на Атина и цяла Гърция Христодулос. Христодулос страда от рак на черния дроб с разсейки в дебелото черво. През есента бе подложен на неуспешна операция за присаждане на черен дроб в Маями, САЩ. След като се върна от там свещенникът бе подлаган няколко пъти на пункции за отстраняване на течност от коремната кухина и от белите дробове. В момента той е на химиотерапия с коктейл медикаменти за възпиране на развитието на раковите клетки.


            Според лекарското съобщение Христодулос се чувства много отпаднал и въпреки че все още е в дома си, е под непрекъснато лекарско наблюдение. Утре, 27 декември в Атина пристига лекуващият го лекар в Маями Андреас Тзакис, който ще го прегледа, а след това ще се консултира с лекарите, които се грижат за духовника в Гърция. Очаква се лекарите да излязат със съобщение как да продължи оттук нататък лечението на Христодулос. Много специалисти изразяват загриженост, че състоянието му може рязко да се влоши.


            Поради неразположението си Христодулос не бе в състояние да посети болниците и затворите в Атина, където по традиция ходи в Коледния ден. Вместо него неговите най-близки колеги посетиха болни деца в детската болница „Аглая Кириаку”. По нареждане на архиепископа гръцката православна църква отпусна 30 000 евро за затворниците в Атина на коледния и новогодишния ден.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus