Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

В Коридалос отива днес 35-годишната обвиняема по случая Захопулос

27 Декември 2007 / 08:12:35  GRReporter
2414 прочитания

След като Прокуратурата я обвини в изнудване и съучастие в самоубийство с цел облагоделстване, 35-годишната бивша сътрудничка на Христос Захопулос, Еви Цеку реши да даде показания. За пореден път младата жена отхвърли обвиненията и заяви, че нито е изнудвала, нито е имала връзка с бившия главен секретар на Министерството на културата. Въпреки това, близък приятел на Захопулос твърди, че съществува касета, на която обвиняемата го изнудва. Съществуват, също така, показания, че Еви Цеку е обикаляла медиите и е искала да бъдат публикувани материали засягащи Захопулос. Що се отнася до посещението и в голям телевизионен канал, адвокатът на 35-годичната заяви, че „целта й е била да даде информация за неправилно проведен конкурс, а не да предава касети, отнасящи се до Захопулос”. Във връзка с тези твърдения, се очаква да даде показания и известната журналистка и водеща на централните новини на телевизия „Мега” Олга Треми. Освен това, съпругата на Захопулос има намерение да подадеде граждански иск срещу бившата сътрудничка на мъжа й за нанесени морални щети, в следствие на скандала.


Развитието на случая ще бъде следено под микроскоп, тъй като за трите години, докато е била в кабинета на Захопулос, 35-годишната е имала достъп до всичките му документи. Два дена преди опита за самоубийство на главния секретар, неговата сътрудничка е участала в голям скандал в министерството, като е крещяла и заплашвала, размахвайки някакви фотокопия. Властите проучват и ролята на двама адвокати, които Цеку е представила на Захопулос. В разследването вероятно ще бъдат включени и всички случаи с недвижими имоти, по които е работил бившият главен секретар.  Да бъде определено като „разследване от първостепенна важност” е мнението на ПАСОК, изказано от завеждащия отдел „Правосъдие” на политическия координационен орган на партията, Динос Ровляс.


Малко преди да направи фаталната стъпка, Христос Захопулос е написал две писма, до съпругата и сина си, и едно до близък свой приятел. Във второто споменава за „изнудвачи”, които използват моралното му прегрешение (вероятно извънбрачна връзка), за да му навредят в професионален и политически план. По-конкретно, бившият главен секретар пише следното: „ Едно мое морално прегрешение даде възможност на изнудвачи да се сдобият с материали и косвени улеснения по археологически въпроси. Отказах да се огъна, дадоха ми номера на сметка на единия от организаторите. Тези материали, намериха склонни да ги чуят политически уши, с цел да бъде по-лесносмилаем и политическия шантаж”.


Колкото до банковата сметка, намерена при огледа в къщата на Захопулос, 35-годишната обвиняема е заявила, че принадлежи на собственик на ресторант в Солун. По-късно, обаче става ясно, че сметката е нейна и е била отваряна наскоро.


Здравословното състояние на Захопулос се е стабилизирало, според думите на лекуващите лекари и дори е започнало да дава дребни признаци на подобрение. Днес той ще бъде подложен на микробиологични изследвания и на магнитна томография за установяването на евентуални други заболявания.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus