Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

35-годишната призна за любовна афера по случая Захопулос

03 Януари 2008 / 21:01:32  GRReporter
1550 прочитания

Новите данни от разследването на гръцката полиция по случая Захопулос отхвърлят твърденията за престъпление от страст. Според мнението на експерти, материалът от „монтираното” DVD произхожда от скрита камера, а не е резултат от любителска обработка. Резултатите от проучването бяха изнесени от завеждащия прес службата на премиера, Янис Андрианос. Основните изводи от доклада са два:


·         материалът е заснет със скрита камера, която вероятно се е намирала в чантата на жената.


·         DVD-то, което е обект на следствието е с продължителност четири минути, било е „монтирано” допълнително, а първоначалната продължителност е била по-голяма.


Въпреки, че експертите избягват думата „монтаж”, всички данни, които предоставят водят към този извод.Този нов обрат в разследването принуждава правителството да преразгледа позицията си по случая, тъй като вероятно става дума за организирана група, която е действала срещу бившия главен секретар на министерство на културата. От министерския съвет са готови в следващите дни да се опитат да използват този нов сценарий, с цел излизане от задънената улица, като се опитат да представят правителството в ролята на жертва.


Вероятността зад случая „Захопулос” да стои организирана група не само отхвърля версията за любовна афера, но и поставя нови въпроси, според източници от правителството. Същите тези източници не крият и опасенията си излизането на случая от рамките на личния сблъсък на Захопулос с 35-годишната му асистентка, да доведе до по-голям скандал с по-широки политически и икономически последствия. Притесненията на правителството са предизвикани и от разследването на Прокуратурата на документите на Захопулос, свързани с решения във връзка с недвижими имоти, тъй като вероятно са облагодетелствани или засегнати икономически интереси.


В същото време 35-годишната задържана, която отричаше да има любовна връзка със Захаропулос, призна за интимните контакти с бившия глашен секретар на министерството на културата. Тя обаче настоява, че видеото е заснето без нейно знание и тя също като Захаропулос е жертва на шантаж. Следователят по случая ще продължи разпитите в понеделник.


Състоянието на самия Захаропулос, който направи опит за самоубийство, продължава да е критично.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus