Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нов опит за самоубийство по случая Захопулос

05 Януари 2008 / 13:01:27  GRReporter
2309 прочитания

            Нов обрат прие случая с изнудването на бившия главен секретар на министерството на културата Христос Захопулос, след като вчера един от двамата адвокати, замесени в него, направи несполучлив опит да се самоубие.  В късния петъчен следобед адвокат Ираклис Кутелидас чакал на светофар на голям атински булевард, когато изненадващо се хвърлил под колелата на минаващ тежкотоварен камион. Само опита и бързата реакция на професионалния шофьор спасили адвоката от сигурна смърт. Той е с тежки наранявания по тялото и главата и се лекува без опасност за живота в болницата в Никеа. В лечебното заведение веднага е пристигнал и прокурор.


            Според информации в медиите Ираклис Кутелидас носел в себе си или е успял да изпрати писма до двама депутати от крайнодясната националистическа партия ЛАОС. В тях той настоявал, че е невинен и че е бил заблуден от 35-годишната сътрудничка на Захопулос, че има информация, с която да унищожи кариерата на бившия главен секретар на министерството на културата. Съпругата на адвоката казала на полицията, че в последните дни го убеждавала да не се самоубива. Самият той казал на свой колега също адвокат, че няма да позволи да го пратят в затвора.


            Очакват се резултатите от токсичните изследвания, за да се види дали Ираклис Кутелидас не е употребил алкохол или други упойващи вещества преди опита за самоубийство. Междувременно двамата депутати от ЛАОС признали за писмата и ги предали на прокурора, който се занимава със случая. Властите смятат, че Кутелидас и още един адвокат са съветвали 35-годишната сътрудничка на Захопулос как точно да го изнудва. Това не е първият проблем на Ираклис Кутелидас с гръцкото правосъдие. Преди време е наказван за измама и подписване на фалшиви чекове и му е отнемано правото да работи като адвокат.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus