Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Такса за влизане в центъра на Атина

08 Януари 2008 / 10:01:32  GRReporter
1445 прочитания

            Нова кампания за намаляването на трафика в центъра на Атина предприе гръцкото правителство с решенията си да назначи комисия, която да проучи ефективността от въвеждането на такса за колите в центъра на Атина и да удължи маршрута на електрическия влак, който свързва Атина и Пирея.


            9-членна комисия с председател заместник-кметът на Атина и членове специалисти от министерството на транспорта и от организацията за градски транспорт в гръцката столица ще трябва да проучат в следващите седмици доколко ефективно ще бъде въвеждането на такса за колите, които влизат в центъра на Атина. Те ще трябва да проучат опита на други европейски столици като Стокхолм, например, в които вече съществува тази мярка и да набележат съпътстващи мерки, които да увеличат ефекта от таксата, като например как да се оптимизира системата от линии на метрото, автобусите, тролеите и трамваите. Те също ще трябва да предложат къде да се построят така наречените тол-станции, които събират таксите и колко големи да бъдат те.


            Същевременно стана ясно, че в близките дни правителството ще обяви конкурс за проект за удължаване на маршрута на електрическия влак, който свързва Атина с Пирея. Удължението ще е в северна посока и до 2010 година трябва да достигне до 20-я километър на магистралата Атина-Ламия. Става дума за удължение с обща дължина 6,85 километра с 4 нови станции, което дневно ще обслужва 80 000 пътници и строителството му ще струва 480 милиона евро.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus