Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Фалшива дрога от Албания и Македония залива Северна Гърция

09 Януари 2008 / 10:01:24  GRReporter
1868 прочитания

            Службата за борба с наркотрафика в Северна Гърция сигнализира за изключително опасен феномен, който в последните дни взе една жертва – 14-годишно момиче от Птолемиада и почти уби 20-годишна студентка от Александруполис. Гръцките спец полицаи са по следите на международна мрежа за трафик на фалшив кокаин, който се продава много евтино в Гърция и лесно зарибява нищо не подозиращите жертви.


            Гръцките органи на реда са проследили и локализирали три лаборатории на територията на Албания, на Македония и в Косово за производство на химическа субстанция, която удивително прилича на кокаина, произвеждан в Латинска Америка. Наркодилърите превозват субстанцията до Солун, там я смесват с малка част автентичен кокаин, опаковат я в пакетчета и я разпространяват в Северна Гърция, където има повишено търсене на наркотици.


            Според полицията синтетичният кокаин е най-популярния наркотик в Северна Гърция и се разпространява на партита и други ученически или студентски мероприятия. Разцветът му се дължи най-вече на ниската му цена – 30 евро за грам, докато истинският кокаин струва 80-90 евро за грам. Проблемът е, че качеството му е значително по-ниско от това на автентичния кокаин. Синтетичният минава през много стадии на обработка, за да изглежда като истински и тази обработка го прави изключително опасен за здравето на наркомана.


            Но и автентичните наркотици се разпространяват в Гърция на цени по-ниски от „световните”, за което свидетелстват няколко доклада на ООН за разпространението на наркотиците в света.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus