Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Атинската полиция предотврати три интернет самоубийства

11 Януари 2008 / 07:01:13  GRReporter
1551 прочитания

            Служители на отдела за борба с електронните престъпления в Атина предотвратиха вчера три самоубийства на фенове на интернет. Става дума за едно 15-годишно момче от северните предградия на гръцката столица и за двойка влюбени на 19 и 18 години от Атина и Централна Гърция.


Полицаите сърфирали в глобалната мрежа, когато „прихванали” съобщения с признания за намерения за самоубийства. В една „стая” за разговори те прочели признанието на 15-годишното момче, че животът е много несправедлив и жесток спрямо него и той не може да издържа повече и иска да сложи край на живота си. В друго интернет общество служителите от отдела за борба с електронните престъпления засекли разговор между двама влюбени на 18 и на 19 години, които живеели на разстояние и се оплаквали от родителите си, че не им разрешавали да се съберат и да се наслаждават на любовта си. Затова младите решили да сложат край на живота си.


Полицаите се намесили веднага и чрез проследяване на електронните съобщения локализирали местоположението и на тримата младежи. С двойката влюбени се занимават психолози от организацията „Подкрепа” към гръцката православна църква, а с момчето работят психиатри от благотворителната организация „Детска усмивка”.


Случаят е предаден на прокурор.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus