Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция осъдена заради водните си ресурси

02 Февруари 2008 / 08:02:16  GRReporter
1186 прочитания

Гърция беше осъдена от Европейския съд, заради неприлагането на директивата на Общността за опазване и управление на водните си ресурси. Съгласно политиката на Еврокомисията всяка страна-членка е длъжна за всяко речно корито или част от международно речно корито, което се намира на нейна територия, да извършва:


·        Анализ на характеристиките.


·        Надзор за последиците от човешките дейности върху състоянието на наземните и подпочвените води.


·        Икономически анализ за използването на водите, който ще бъде изготвен най-късно четири години след влизането в сила на директивата.


Комисията задължава страните-членки да подадат обзорните доклади за анлизите и надзорните програми, с които са се ангажирали в срок от три месеца след тяхното завършване.


Документът влезна в сила на 22 декември 2000 г. Следоваелно, отделните държави са задължени да завършат предвидените анализи и изследвания най-късно до 22 декември 2004 г. и да подадат в Европейската комисия обзорните доклади върху анализите - до 22 март 2005 г. И понеже гръцките власти не са изпратили в срок обзорните доклади, ЕК е задвижила съдебната процедура срещу Гърция за нарушаване на Правните норми на Общността.


Напоследък срещу Гърция са повдигнати и други обвинения в Европейския съд. Такъв е случаят с нарушаването на директиви 75/442 (отнасяща се за управлението на твърдите отпадъци), 79/409 (за опазването на дивите птици), 1774/2002 (за спазването на хигиенни норми за животинските субпродукти, които не са предвидени за консумация от човека).

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus