Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Забраниха движението на камиони по гръцките пътища

16 Февруари 2008 / 13:02:22  GRReporter
1242 прочитания

            Гръцките метеоролози предупреждават за застудяване и обилни снеговалежи в страната в следващите 48 часа. Според учените това ще бъдат най-обилните снеговалежи в Гърция в последните 50 години. Паника настана сред жителите на столицата Атина, които от петък трескаво се запазяват с храна и продукти от първа необходимост. Цялата система на гражданската защита е на крак в очакване на лошото време.


            С решение на гражданската защита в цялата републиканска мрежа се забранява движението на тежкотоварни автомобили от 17,00 часа в събота до 17,00 часа в понеделник, за да се избегнат задръстванията и затварянето на пътища поради заседнали камиони. От гражданска защита се обръщат към всички останали шофьори да не пътуват през почивните дни, ако това не им се налага. В планинските райони на северна Гърция автомобилите се движат с вериги.


            В столицата Атина кметството въведе в действие плана „Естия” за оказване на помощ на бездомните и социалнослабите в период на природни катаклизми. За тях са отворени няколко приюта в централната част на града, където могат да стоят на топло, сервира им се топла храна и имат 24-часов достъп до медицински грижи.


            Областната управа на Атина разпрати из общините 1500 тона сол в случай, че пътищата замръзнат. Всички машини, които могат да почистват сняг са в готовност за бедствието. Министерството на транспорта уверява, че служителите му са готови да осигурят нормалната работа на градския транспорт в следващите критични 2-3 дни. Министерството на търговския флот препоръча на  собствениците на малки кораби и лодки да завържат добре плавателните съдове, тъй като обикновените котви няма да ги удържат при очакващите се бурни ветрове.


            Жителите на Атина побързаха да отидат в супермаркетите, за да се запасят с храни и продукти от първа необходимост. От петък в магазините се образуваха огромни опашки от пазаруващи хора, които се опасяват, че както обикновено когато падне сняг в гръцката столица, пътищата са блокирани, а училищата ще останат затворени за няколко дни.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus