Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Атина в бяла премяна

18 Февруари 2008 / 09:02:54  GRReporter
1197 прочитания

            Обилен сняг засипа цяла Гърция, включително и столицата Атина – това е първият сняг в гръцката столица от две години насам. Пътищата са затрупани от сняг, особено в северните предградия на Атина, които са проходими само с вериги. Полицията на входа на магистралите спира тежкотоварните автомобили, чието движение е забранено от 17,00 часа в събота до 17,00 часа в понеделник. Органите на реда съветват шофьорите да не предприемат пътувания, ако това не им се налага, а ако им се налага, непременно да имат вериги в багажника. Много пътища в страната, включително и участъци от централната магистрала Атина-Солун са проходими само с вериги.


            Тримата планинари, които бяха изчезнали в района на Коринт, бяха открити от екипите на планинските спасителни служби. И тримата са в добро здраве след перипетията. В планинските райони на Пелопонес има закъсали туристически автобуси и леки коли с пътници. На остров Евия поради обилния сняг, който на места достига до един метър има изолирани села, където няма ток и са прекъснати стационарните телефонни линии.


            Поради силните ветрове и намалената от снежната виелица видимост на международното летище в Атина спря да приема кацащи самолети и не дава разрешения за излитане. От администрацията на летището съветват пътниците да не отиват до летището, а да се обадят по телефона на компаниите, за които имат билети, за да се информират кога ще могат да пътуват. Вчера поради лошото време цял ден остана затворено летището в Йоанина. Тъй като бурята се движи на югозапад, днес се очаква да затворят летищата на островите Крит и Санторини.


С разпореждане на министъра на просветата Еврипидис Стилианидис днес ще останат затворени училищата и университетите в много райони на Гърция, включително и в столицата Атина. Има сериозни проблеми в движението на градския транспорт. На практика обществените автобуси и тролеите в Атина не се движат. Електрическият влак, който свързва Атина с Пирея се движи само до спирката в северното предградие Ираклио. Единствено метроро работи без проблем, при това цяла нощ, без да спира.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus