Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Сантименталната си драма изплака 35-годишната пред следователите по случая Захопулос

26 Февруари 2008 / 08:02:10  GRReporter
1687 прочитания

            В ранните часове на днешния ден приключи разпитът, втори по ред, на 35-годишната Еви Цеку, която е обвинена в изнудване на бившия главен секретар на министерството на културата Христос Захопулос и която е задържана в атинския затвор Коридалос. Христос Захопулос направи опит за самоубийство на 20 декември и по чудо оцеля след скок от 4-тия етаж. В следващите седмици лекарите смятат, че ще е в състояние да даде показания.


            Според адвоката на обвинената тя е разказала абсолютно откровено и без да скрива нито имена, нито обстоятелства цялата си сантиментална драма. Младата жена работила на временен договор в Министерството на културата и от две години поддържала интимна връзка с началника си Христос Захопулос. Чувствата й към него рязко охладнели, когато младата дама разбрала, че при поредния конкурс за постоянни назначения е отпаднала от окончателния списък.


            Тя признала, че лично е направила фаталния видеозапис с единствената цел да докаже, че интимна връзка между нея и Захопулос е имали, но никога не го е изнудвала с него. Еви Цеку казала, че не е показвала записа при посещението си в телевизията Мега, а само във вестника „Първа тема”, където презаписването е станало без нейно знание. След това унищожила оригинала, защото се разкаяла за постъпката си. Тези действия се развиват в края на ноември, т.е. месец преди опита за самоубийство на Захопулос. Цеку категорично отрекла да има каквото и общо с доставянето на прословутото DVD в кабинета на Караманлис.


            На излизане от следствието Еви Цеку понечи да се спре и да говори с репортерите, но полицаите не й разрешиха. Вместо нея говори адвокатът й, който и съобщи подробностите в показанията й. Според него задържането й в Коридалос е прибързано и необосновано и тя веднага трябва да бъде освободена. Според юристи обвиненията в изнудване на Захопулос няма да могат да бъдат доказани в съда.  

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus