Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Кражба с дъх на „17 Ноември”

27 Февруари 2008 / 07:02:14  GRReporter
1756 прочитания

Един странен случай на кражба на два пистолета „Берета” от експонатите на Военно-историческия музей в Атина и връщането им по странични пътища  занимава напоследък службите за сигурност и събужда спомена за терористичната организация „17 Ноември” и изнасянето на оръжейни експонати от същия музей. Кражбата, която поражда множество въпроси за нивото на сигурност на експонатите, излезе на бял свят по абсолютно случаен начин.


Служителка на музея намира в градината си кутия, в която се оказват двата пистолета „Берета”. В кутията има и бележка, която заплита още повече нещата. „Тези пистолети принадлежат на Военно-историческия музей” е текстът, който показва, че оръжията не са оставени случайно на това място. Служителката предала кутията с пистолетите на полицията, която от своя страна започнала разследване по случая. Разследване започнали и службите за сигурност към въоръжените сили, като била информирана Националната разузнавателна служба. Двете оръжия са били обезопасени от специалистите в музея така, че да не могат да бъдат използвани.


Откритията по случая заплитат още повече ситуацията и повдигат допълнителни въпроси, особено такива, свързани с целите на извършителите. Полицаите и военните откриват, че на мястото на „Беретите” са поставени два пистолета от същия тип, за да не бъде забелязана липсата. Извършителите са се погрижили да обезопасят и двата „нови експоната” така, че да не могат да бъдат използвани.


На много високо ниво е решено случаят да бъде запазен в тайна, докато компетентните органи проучват вероятните сценарии. Въпросът е защо са върнати пистолетите и защо точно по-този странен начин. Надяваме се скоро да получим отговор.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus