Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Карнавалният сезон в Атина

28 Февруари 2008 / 08:02:51  GRReporter
1324 прочитания

От пепелявия четвъртък  преди Месни заговезни 28 февруари в Гърция започват карнавалните празненства на кметството на Атина. С множество забавления, творчески прояви, ярки цветове и безкрайна фантазия празничните десет дена ще събират гражданите в Тисио, в Запио, на Плака и на много други места. Сигналът за началото на празниците ще бъде даден днес по обяд на месния пазар Варвакио в съпровод от подходящи мезета. Вечерта на същия ден, тържествата ще се преместят на алеята на Хадриан в Тисио с маскено шествие под надслов „Нашата стара и днеша Атина”.


През уикендите, на 1-2 и 8-9 март, веселбата в Тисио ще премине под знака на музикалния пъзел за всички вкусове от латино, джаз, соул, диско, но и много гръцка музика. Освен това по уличките из Плака диджеи, клоуни на кокили, жонгльори и маскирани граждани ще се развихрят за един голям, атински, карнавлен купон. През двете недели, кметството на Атина организира карнавално тържество за децата на града, чрез едно влакче, във всеки вагон, на което ще се случват различни забавления. Не си мислете, че всичко ще приключи във вагоните, обаче. Около него ще има състезания по танци, караоке, клоуни, надуваеми замъци, жонгльори, аниматори, а и много други забавления за малки и големи.


Карнавалът ще приключи в първия понеделник от Великия пост или така наречения Чист понеделник на 10 март на хълма Филопапу, където освен традиционите пускания на хвърчила ще има програма с народни танци и музика от цяла Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus