Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцка връзка в данъчния рай на Лихтенщайн

01 Март 2008 / 08:03:33  GRReporter
1649 прочитания

Съвместната работа на полицейските власти в Лихтенщайн и Гърция разкри намесата на гръцки укриватели на данъци при трансфери на значителни капитали в данъчния рай на малкото европейско княжество. В следващите дни се очаква да получи поисканата подробна информация за гръцките граждани, които се опитват да избегнат полагащото им се данъчно облагане. Да си припомним, че в изказвания пред медиите от миналата година на специалния секретар на министерството на финансите Спирос Кладас, укриването на данъци в Гърция възлиза годишно на умопомрачителната сума от 70 млрд. евро.


В същото време американските данъчни власти провеждат разследване, което засяга повече от 100 данъкоплатци, които са заподозрени в укриване на данъци в Съединените щати. Става дума за над 100 случая на американски граждани, притежаващи банкови сметки в Лихтенщайн и трябва да бъде установено дали сумите са декларирани и в последствие доколко се облагат, се казва в официално изявление на Федералната служба по приходите. В същото изявление се казва, че разследването се провежда съвместно с данъчните служби на Австралия, Нова Зеландия, Канада, Франция, Италия и Швеция.


Френските данъчни служби разполагат вече със списък на „няколко хиляди данъкоплатци”, които участват в престъпна мрежа за укриване на данъци, чрез банкови трансфери като крайната точка са сметки в лихтенщайнски банки. Френският министър на бюджета Ерик Верт в изявление пред телевизионния канал на парламента "Senat Publique" (Обществен сенат) подчерта, че е установен от френските власти целия маршрут на укриваните капитали, който минава през повече от 10 държави”.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus