Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Временен режим на тока

07 Март 2008 / 08:03:50  GRReporter
1268 прочитания

            Стачката в гръцката Национална електрическа компания продължава до сряда, 12 март и наложи временен режим на тока в цялата страна. Общо 19 производствени единици са извън строя в момента – 3 поради повреда и 16 поради стачката и така недостигът на ток в Гърция достигна 4900 мегавата. Това наложи частично спиране на тока в цялата страна по график, който компанията обявява всеки ден.


            Обещанието на стачкуващите е да спират тока само по два часа, но това е трудно изпълнимо, защото се появяват и повреди в преносната мрежа и повторното свързване със захранването с електричество отнема часове. От компанията умоляват гражданите да не използват асансьори, за да не се окажат изненадани и блокирани в тях с часове. В същото време, за да избегнат пренатоварване на мрежата призовават за икономии в пиковите за потреблението часове – от 10,00 до 14,00 и от 18,30 до 21,30.


            Поради непрекъснатото спиране на тока противопожарната охрана в цялата страна е засипвана с повиквания за заседнали в асансьорите хора. Само в Атина тя е получила 295 повиквания, а в Солун – 110. Прекъсването на тока предизвика хаос по улиците на Атина, тъй като преустанови работата на светофарите. От гръцката НЕК предупреждават, че не е изключено да се стигне и до тотален блек-аут в цялата страна. Граждани протестират, че компанията не би трябвало да прекъсва тока за повече от 40 минути до половин час.


            Работещите в гръцката НЕК протестират срещу планираната от правителството пенсионна реформа и срещу намеренията на кабинета да либерализира пазара на електричество в страната.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus