Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Атина се къпе в 39 000 тона боклуци

12 Март 2008 / 10:03:43  GRReporter
1141 прочитания

            6-ти ден в Атина стачкуват работниците по чистотата, протестът им ще продължи най-малко до края на седмицата. Според изчисления на атинското кметство в момента по улиците на гръцката столица се търкалят 39 000 тона вонящи боклуци, като ситуацията ще се влошава най-малко до края на седмицата. Работниците по чистотата протестират срещу пенсионната реформа на правителството и по-конкретно срещу сливането на пенсионни фондове и срещу намаляването на добавките им при пенсиониране, които в момента са 31 на сто на 20 на сто.


            Днес заседава профсъюзът на работниците по чистотата, който най-вероятно ще реши да се проведе нова 48-часова стачка в четвъртък и петък, а събота и неделя да не се изпълняват дежурства. На практика това ще означава Атина да затъва в боклуци най-малко до следващия понеделник. Днес по обяд работниците ще протестират пред сградата на министерството на труда и социалните грижи.


            Кметът на Атина Никита Какламанис призова стачкуващите да помислят не само за собствените си интереси, но и за обществената хигиена в града. А министърът на вътрешните работи Прокопис Павлопулос остави отворена възможността за мобилизация на заетите в сектора на чистотата със специална заповед на министър-председателя Костас Караманлис.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus