Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Луксозен кораб в бедствие до Порос

13 Март 2008 / 18:03:08  GRReporter
2017 прочитания

            Луксозната гръцка круазиера “Георгис” с 280 туристи на борда се удари в скалист остров на една морска миля северно от остров Порос в Сароническо море. В момента туристите, за които се твърди, че са в добро състояние се прехвърлят на спасителни лодки, тъй като в следствие на удара корабът е пробит и на борда му влиза вода. Сред туристите има 56 руснаци, 58 американци и 163 японци. Екипажът е от 35 души, всички от тях гърци.


            Голяма операция по спасяването на пътниците тече в момента. На мястото на инцидента се намират 4 риболовни кораба, един военен кораб, военно-транспортен самолет С-130, 3 хеликоптера тип Сикорски и 4 хеликоптера тип Супер-пума. Остров Порос е в готовност да посрещне корабокрушенците.


            Инцидентът станал в ранните следобедни часове. Круазиерата напуснала пристанището в Пирея днес сутринта и се отправила на еднодневно пътешествие из Сароническите острови. След спирки в Егина, Идра и Порос е трябвало да се върне същата вечер в Пирея. Малко след като напуснала пристанището в Порос, по неизвестни засега причини, корабът се ударил в скалистия остров Платия.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus