Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцка хуманитарна помощ за трагедията в Албания

17 Март 2008 / 06:03:08  GRReporter
1293 прочитания

          Тази сутрин втори военно-транспортен самолет тип С-130 на гръцките военновъздушни сили замина за Тирана с лекарски персонал и лекарства. Първият самолет от този тип превози късно вечерта в събота първата част от хуманитарна помощ от Гърция за пострадалите от серията експлозии във военен склад в Тирана. Рано  сутринта в неделя самолетът се завърна в Солун с първите петима пострадали, които са настанени за лечение в гръцки болници.


          Хуманитарната помощ бе договорена след телефонен разговор между министър-председателите на Гърция и Албания Костас Караманлис и Сали Бериша. Снощи късно вечерта с товарния самолет тип С-130 на гръцките военновъздушни сили заминаха  за Тирана няколко лекарски екипа, много банки кръв и подвижно оборудване за оказване на първа помощ. Лекарите останаха в Албания, за да окажат на място съдействие при спасителните операции.


          Рано тази сутрин военният самолет С-130 се върна на солунското летище „Македония” с първите петима пострадали – две деца и трима възрастни, които са настанени в местни болници. От тях в най-тежко състояние е едно тригодишно момиченце, което е на изкуствено дишане в детската реанимация на Хипократовата болница в Солун. Състоянието на двама мъже на 32 и на 54 години също е сериозно, те са подложени на хирургическа интервенция в болницата Папагеоргиу. Сали Бериша е поискал пострадали при експлозията албанци да могат да бъдат лекувани в болниците на град Йоанина в Северна Гърция. В момента в готовност за посрещане на ранени при експлозиите в тиранския военен склад се намира военната болница в Аргирокастро, а също и всички военни болници в гръцката столица. 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus