Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция постепенно се парализира от стачки

18 Март 2008 / 07:03:29  GRReporter
1264 прочитания

            Въпреки че генералната стачка на гръцките профсъюзи е обявена за утре, сряда, 19 март, още от днес Гърция постепенно се парализира, за да замръзне изцяло в деня на големия протест. Слек като вече трета седмица стачкуват работниците по чистотата и служителите на Националната електрическа компания, големите градове вонят на мръсотия, а режимът на тока стана всекидневие. От началото на миналата седмица стачкуват банките, а от началото на тази седмица – адвокати, съдилища и местна администрация. От днес към протестиращите се присъединяват обществения транспорт и електронните медии, които 48 часа ще излъчват само музика и филми.


            Утре от 16 до 20 часа международното летище Елефтериос Венизелос няма да приема кацащи полети и няма да дава разрешение за излитане заради стачка на авиодиспечерите. Авиокомпания Олимпик обяви, че ще изпълнява само един полет по дестинация, останалите ще бъдат анулирани. Авиокомпания Ейджиън анулира повече от 30 полета, включително и тези до София.


Социалният министър Петраля заяви, че вариантите за диалог са изчерпани и няма причина да се правят нови срещи. И все пак от изявленията й в медиите става ясно, че правителството ще направи някои отстъпки при внасянето на проектозакона като например пенсионирането при 37-годишен трудов стаж ще става без възрастово ограничение (имаше идея за 57 години), наказателното намаляване с 6% на размера на пенсията за всяка година преди общата пенсионна възраст (65 години) ще започне от 2010 г., а не от 2009 г. и др.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus