Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Пред режим на водата

23 Март 2008 / 08:03:54  GRReporter
1281 прочитания

            Гърция е изправена пред реална опасност за режим на водата, става ясно от съвместно съобщение на Министерството на околната среда и на служба водоснабдяване. И двете институции апелират за икономична употреба на животворната течност и предупреждават за радикално увеличение на цената на водата като мярка за ограничаване на разхищението й. Водните запаси се намират на изключително ниски нива и ако не вали дъжд в следващите седмици, ще се наложи принудително спиране на водата.


            Най-сериозно е положението в гръцката столица Атина, където запасите са паднали на 744 033 687 кубични метра вместо очакваните 802 821 354 кубични метра. Вече два месеца и половина Атина се снабдява с вода от резервното хранилище в Илики, което е най-крайният вариант за водоснабдяване на гръцката столица. Допълнителен проблем са и загубите на бода по снабдителната мрежа, които достигат до неприемливото 20 на сто.


            Проблеми с водата изпитва и Солун, който вече се снабдява от водите на река Бистрица. За най-сухите райони – островите в Егейско море и Крит се използват нови техники и най-вече преработването на морската вода за питейни нужди.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus