Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

В ареста и адвокатът на 35-годишната

28 Март 2008 / 08:03:39  GRReporter
1682 прочитания

След близо 12-часово даване на показания, адвокатът Христос Николицопулос, специалист по трудово право, беше отведен в предварителния арест. Той беше обвинен по случая „Захопулос” за съучастие в изнудване, нарушаване на закона за личните данни и участие в опит за самоубийство.


След завършването на процедурата по даване на показания, неговите адвокати Никос Мавроматис и Янис Коциос направиха следното мелодраматично изявление:


„Нашият упълномощител беше временно задържан несправедливо. Пожертва се като Ифигения, с цел да изчисти греховете на трети лица, за които той самият не носи никаква отговорност. Понеже, обаче, продължава да има вяра в Правосъдието ще продължи опитите си, защото е невинен. В показанията си изложи истината, тъй като тя е единственият му съюзник, понеже не е участвал, нито пък участва в съмнителни уговорки, нито се е опитал да изопачи истината и нормалната логика, на което сме били вече свидетели в този случай.”


На въпрос, как обвиняемият коментира обвиненията в опит за изнудване, неговите адвокати повториха, че е невинен като подчертаха, че „изнудването е извършено много преди 20 ноември, когато той се е срещнал с 35-годишната”. Освен това, за пръв път е разбрал за съществуването на касета при общото им посещение (с 35-годишната Еви Цеку) във вестник „Първа тема”. Преди това е имал неопределена информация за наличието на някакъв материал, без да знае конкретно за какво става въпрос. Според материали от медиите, щом е разбрал, че Цеку разполага с такъв материал, я предупредил за правните последствия, които ще има неговото излагане в публичното пространство.


Христос Николицопулос лежа в продължение на седмици в атинската болница Егинитио в тежка психологическа криза със склонност към самоубийство.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus