Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Застрахователна измама за стотици хиляди евро

01 Април 2008 / 08:04:55  GRReporter
1703 прочитания

Измама за стотици хиляди евро, чрез фалшиви документи за пътно-транспортни произшествия със смъртоносни последици, извършена от служители на застрахователна фирма разкри отделът за икономически престъпления към Службата за сигурност на областта Атика. Разследването започна след подаден сигнал от служители на същата застрахователна фирма и продължи около месец. Полицаите са задържали юристконсулта на фирмата, една служителка, един адвокат и един лекар.


Както беше оповестено от директора на Службата за сигурност на Атика генерал Григорис Балакос, лекар е направил констатация за смъртоносен пътен инцидент, който уж се е случил в Превеза през декември 2007 г. В същото време единадесет роднини на фалшивата жертва са поискали да получат обезщетение в размер на 700 000 евро, като са упълномощили за целта адвоката, когото полицията вече арестува. Служител на застрахователната фирма заподозрял, че подадените документи не са истински и уведомил ръковдството, което отправило искане до Службата за сигурност да бъде извършено разследване.


Както става ясно от получените резултати, пътно транспортното произшествие е измислено, както и единадесетте роднини на уж починалата жена, а всички документи са били фалшиви. По-късно полицията посъветва ръководството на застрахователното дружество да се „споразумее”. То успяло да смъкне сумата на 300 000 евро и в момента на получаването на белязания чек, адвокатът е задържан. Малко след това са арестувани и юристконсултът на фирмата, още една служителка – негов съучастник и лекарят. От кабинета на първия са иззети 84 печата на различни прокурорски, полицейски и общински служби, застрахователни дружества, нотариуси и фалшиви дела, които засягат още две уж смъртоносни пътни произшествия.


Арестуваните са успели да измъкнат, чрез измамите обезщетения на обща стойност 895 000 евро, съгласно данни на полицията. Делото е предадено на прокуратурата.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus