Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Освободена спорна личност

02 Април 2008 / 08:04:07  GRReporter
1708 прочитания

Гръцки съд освободи човекът, койо през 2005 г. се оказа в епицентъра на църковен мегаскандал и чиито действия доведоха до оттеглянето от поста му на Йерусалимския патриарх Ириней. Става дума за Апостолос Вавилис, който освен това беше съден и за търговия с наркотици, но през септември 2006 г. беше оправдан.


Тъй като случаят е доста спорен от всяка една гледна точка, не могат да бъдат направени никакви категорични изводи по него. И все пак през 2005-2006г. излязоха на бял свят доста факти от биографията на този гръцки може би анти-герой: доставчик на министерството на обществения ред, издирван от Интерпол, вероятен агент на гръцката полиция и разузнаване са само част от определенията, които бяха разпространени в медиите.


Вавилис излежаваше присъда в затвора „Коридалос” по обвинения, които се отнасят до дейността му като монах под името Апостолос Фокас. Делото разглежда ролята  му в Йеросалим по време на изборната процедура на Ириней за патриарх, както и в Южна Италия, връзките му със съюза „Магна Греция”, издаването на фалшивата му лична карта на името на Апостолос Фокас.


Вавилис напусна затвора съпроводен от своя адвокат Янис Влахос. Освобождаването дойде след решение на съда, че Апостолос Вавилис няма опасност да извърши нови престъпления и разпореждане наказанието му да бъде заменено с гаранция от 10 000 евро, забрана за напускане на страната и задължаване да се явява всеки месец в полицейски участък. Със същото решение, съдиите са освободили Вавилис от обвиненията в нарушаване на държавната тайна, измама и злоупотреба в големи размери. По обвиненията в съучастие в последните две беше оправдан и запасният офицер от гръцката полиция Янис Триандафилакис.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus