Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Средното образование за деца с увреждания става задължително

03 Април 2008 / 10:04:23  GRReporter
1287 прочитания

            Министърът на просветата Еврипидис Стилианидис внесе нов законопроект, който предвижда средното образование за деца с увреждания да стане задължително. Според документа в страната ще се открият 56 нови училища за деца с увреждания за начално, прогимназиално и гимназиално обрасование. Децата-инвалиди, които се дипломират от тези училища ще имат същия образователен ценз както децата, които завършват редовните гимназии.


            Проектът предвижда да се създаде верига от специални комисии, която да диагностицира тези деца и да им препоръча най-подходящото училище. Родителите също ще участват в мнението на комисията и в крайна сметка ще взимат решението къде да учат децата им. Съгласно степента на увреждане, на детето може да се препоръча да учи в нормално училище и да взема допълнителни уроци, да учи в нормално училище, но в специални паралелки или да учи в специализирано училище за деца с увреждания.


            В училищата ще се назначават медицински кадри, специализирани за работа с деца с проблеми със слуха, със зрението или с умствени изоставания.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus