Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Как се погаждат 6,5 млрд. съседи?

03 Април 2008 / 11:04:31  GRReporter
1280 прочитания

„Мегарон Плюс”, със сътрудничеството на Френското посолство в Атина и Френския културен институт организира от 3 април 2008 г. в гръцката столица образователната изложба „Световното население... и аз”. Човешкият вид в продължение на хиляди години е увеличавал своята численост с много бавни темпове. Около 1800 г., обаче населението започва да се умножава с невероятна скорост. Ако първоначално този процес се е разпространил в богатите страни, то през ХХ в. залива и по-бедните.


Този период на уникално бързо увеличаване на „популацията” би трябвало да завърши, според учените около 2100 г. „Кои са причините за този демографски бум и на какво се дължи той днес?” са само част от въпросите, на които изложбата предлага отговори. Образователната разходка започва с научаването на броя на човешките същества на Земята по данни от преброяването през 2005 г. (6 441 000 000 души) и така зрителят се въвежда в дебрите на демографията. По-нататък, посетителите ще се запознават с четрите основни проблема, с които се занимава тази интересна наука: раждаемост и смъртност; демографския преход; демографско остаряване; световни преселения.


Изложбата ще се помещава във фоайето на Музикалната палата в Атина и ще бъде отворена за посещение до 1 юни 2008 г., без дните около Великден (24-29 април), както и на 1 май. Събитието ще може да бъде посещавано от възрастни, младежи и деца над 10 години. Входът е 5 евро, а за деца, младежи до 18 г. и студенти е свободен.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus