Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

22 милиона евро източени от осигурителната каса на общината в Солун

04 Април 2008 / 07:04:21  GRReporter
1596 прочитания

Съгласно първоначалните резутати на икономическата проверката назначена от солунската прокуратура още в края на февруари размерът на финансовата злоупотреба в административната управа на втория по големина град в Гърция, превъзхожда десетократно първоначалните предвиждания и установен на 22 млн. евро. Слуховете са, че става дума за служител на отдел „Социално осигуряване”, който чрез фалшиви разписки за изплатени възнаграждения от осигурителните каси е отклонявал средства.


Паралелно с това, кметът на Солун Василис Папагеоргопулос беше издал заповед за спешно административно разследване за да се изясни каква е точно сумата, с която служителят на общината е злоупотребил. Опозиционните партии в общинския съвет обвиняват кмета, тъй като това е вторият голям финансов скандал в солунската община. Първият беше за злоупотреба със средства от касите на местната управа в размер на 300 000 евро, който още се намира в съда.


Според информация от пресата, общинският служител, който по неофициална информация е извършил злоупотребата е прехвърлил отговорността към заместник-кметове и високопоставени общински служители. Разследването продължава, за да стане ясно точно колко души са замесени, пряко или косвено в хиперзлоупотребата.


Конфликтът в местния общински съвет се пренесе и в съдебната зала, след като Папагеоргопулос завде дело срещу Янис Бутарис („Инициатива за Солун”) и Хриса Арапоглу (ПАСОК) за нанесени морални щети след „клеветническите” според него критики, които му отправиха двамата.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus