Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

120 000 извънбрачни деца в Гърция

05 Април 2008 / 08:04:07  GRReporter
1184 прочитания

През последните години в Гърция са се родили повече от 120 000 извънбрачни деца. Това е отбелязано в информационен доклад за договора за свободно съжителство, изпратен от министъра на правосъдието Сотирис Хадзигакис до гръцки и евродепутати, с цел да заздрави позицията си за узаконяването на договора.  Както още се споменава в доклада 5 на всеки 100 деца, живеещи днес в Гърция са резултат на свободни връзки, като се забелязва тенденция за повишаване. За други европейски държави този процент е 10, да не говорим за Скандинавските страни, където извънбрачните деца са 50% от общия брой. Хадзигакис се позовава още на изследване на Националния център за социални проучвания, според което „процентът на жените в Гърция, които се съгласяват, дори и еднократно да съжителстват, във възрастовата група от 18 до 24 години, се е увеличил тройно за последните 30 години.


Проектозаконът трябва да бъде вкаран в пленарната зала всеки момент. По повод на спекулациите относно евентуалното разширяване на действието на договора и върху хомосексуалните двойки, министърът заяви, че той се отнася единствено и само до хетеросексуалните и в отговор, предимно на изявленията от страна на Гръцката църква, добави, че целта на тази нова законова процедура ще бъде да защитава социално слаби групи като жените, децата и семействата с един родител и да стимулира демографското развитие на гръцкото общество. В подкрепа на своето изказване подчерта, също така, че договорът е „мярка, която се прилага във всички европейски страни, освен папистка Италия”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus