Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Хората с увреждания няма да плащат тол-такса

11 Април 2008 / 15:04:51  GRReporter
1374 прочитания

            Хората с увреждания няма да плащат вече тол-такса по националната пътна мрежа на Гърция. Гръцкото министерство на екологията и строителство договорило това с частните компании, които стопанисват големите магистрали в страната, стана ясно от изявление на заместник-министъра Темис Ксантопулос. Мярката ще се въведе експериментално по магистралата Атина-Солун, а след това ще се разпростре и върху останалите платени пътища в страната.


            В концесиите между гръцката държава и частните компании, които се занимават с поддържането и стопанисването на магистралите не се предвижда хората с увреждания да бъдат освободени от плащането на тол-такса. В устни разговори с министерството на екологията и строителството компаниите били положително настроени към мярката, но понеже законово не са длъжни да я приложат, ч момента и инвалидите плащат тол-такса.


Според Темис Ксантопулос министерството подготвяло законопроект, с който и законово хората с увреждания ще са освободени от тол-такса. В регулирането ще бъдат включени също парализираните, военните инвалиди и организацията „Детска усмивка”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus