Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Рециклиране в действие

17 Април 2008 / 08:04:43  GRReporter
1216 прочитания

Дружеството с идеална цел „Рециклиране на уреди АД” оповести, че до края на годината количеството рециклирани електрически и електронни уреди трябва да достигне и евентуално да премине поставената цел от 44 000 тона. „Рециклиране на уреди” е създадена през 2004 г. по инициатива на фирми за внос и производство на електро- и електронни уреди, с лиценз от министерството на околната среда, планирането и благоустройството.


Компанията е компетентният орган, който отговаря за Общата система за алтернативно управление на отпадъците от електро- и електронни уреди в Гърция. В настоящия момент дружеството работи съвместно с 354 общини, от едва 9 през 2005 г. и обслужва около седем милиона души. Също така има на разположение четири центъра за класифициране, три за временно съхраняване, осем клона за обработване на отпадъци. Целта, към която се стреми компанията е събирането на поне четири килограма отпадъци с домашен произход на глава от населението годишно.


„През 2007 г. постигнахме 71% от планираното в национален мащаб, а от началото на 2008 г. се движим вече към покриването и преизпълнението на тази цел”, заяви по време на пресконференция председателят на управителния съвет на  „Рециклиране на уред АД” Спирос Ефтимиу. „Както за последното тримесечие на 2007 г., така и за първото на 2008 г. месечният оборот на събрани отпадъци възлиза на 3 700 тона, по тази причина очакваме събраното общо количество за годината да надвиши поставената цел за 2008 г. от 44 000 тона”, добави още той.

През май тази година се очаква дружеството да започне нова рекламна кампания с цел привличане на общественото внимание и информиране на гражданите.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus