Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Ректорът на Йейл в Гърция

19 Април 2008 / 09:04:17  GRReporter
1319 прочитания

Д-р Ричард Левин, ректор на престижния американски университет „Йейл” ще посети за първи път Гърция. Целта на посещението ще бъде изнасянето на открити лекции, както и лекции пред студенти в Атина и Солун на 6 и 7 май, в рамките на програмата „Велики идеи”.


Университетите са един вид интелектуално сито в национален и международен план, както и сила, която допринася за световната стабилност. Съвременният университет представлява според д-р Левин най-голямото национално богатство за една икономика, основана на знанието. Същевременно силите на икономическото обединяване и взаимозависимост принуждават висшите учебни заведения да се включват в съвместни изследователски проекти с други образователни институции от цял свят. Също така да поемат отгговорността си за обучението и възпитанието на студентите като граждани на света.


Изтъкнат икономист, д-р Ричард Левин е бил декан на Икономическия факултет на същия университет. Преподава от 1974 г., а на ректорския пост е от 1993 г. Основната му задача през цялото време е била отварянето на Йейл към света.


Началото на програмата „Велики идеи” е поставено през 2007 г. от фондация „Фулбрайт” в Гърция по повод 60 години от нейното основаване. Целта на програмата е стимулирането на образователните и културните контакти между Гърция и САЩ, чрез организирането на посещения в Гърция на известни американски интелектуалци и хора на изкуството.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus